Hírlevél

Termékajánló

TOP termékek

Házhozszállítás

Szűrés

Lejárat ideje-

Tanúsítvány

SSL Certificate

Makrobiotika

Főkategória >Makrobiotika

Mi az a makrobiotika?

Az életükért és az egészségükért felelősséget vállalók tudást gyűjtve, aktívan, hittel tesznek is annak minőségéért. A makrobiotika az egészséges életmód és táplálkozás átfogó, rendszere, magában foglalja az alapanyagok kiválasztását, a főzési módszereket, valamint az étkezést és életmódot is. Az emberiség hagyományos életmódjának mai, modern értelmezése.
A természettel összhangba hozott életről és étrendről szól, az életerőnk magas szinten tartásáról, az egyensúlyunk folyamatos megteremtéséről, figyelembe véve az éghajlati övet, az évszakot, a környezeti hatásokat, a nemünket, a korunkat, a pillanatnyi állapotunkat, az aktivitásunkat, az éppen hozzáférhető alapanyagokat és a főzésre fordítható időnket.

Mire jó ez az étrend?

Makrobiotikus életmód és étrend alkalmas a civilizációs betegségek megelőzésére, káros hatásainak természetes enyhítésére, gyógyítására. Ilyenek például a túlsúly, a fejfájás, az allergiák, a rák, a szív- és érrendszeri, az emésztő rendszeri problémák, a cukorbetegség, a férfi és női reproduktív szervek problémái.
A módszer sok követője gyógyult már ki különféle súlyos betegségekből. Egészséges, aktív, hosszú életet élnek világszerte azok a közösségek, akik ilyen étrendet és életmódot követnek. A magas élelmi rosttartalmú ételek egészségesen tartják az emésztőrendszert. A telített zsírok alacsony szintje a vér jó minőségéhez vezet, javítja a vérkeringést és a szív működését.
Az alacsony glikémiás indexű makrobiotikus ételek támogatják a vércukor szint egyensúlyát, segítik a túlsúly csökkentését és az érzelmi egyensúlyt. Az ételekben a savas és a lúgos hatás, valamint a kálium és nátrium mennyisége a szükséges egyensúlyban vannak. A lassan lebomló összetett szénhidrátok azt eredményezik, hogy az ételek hosszabban fennmaradó energiát, nagyobb állóképességet és életerőt adnak.
Az általános makrobiotikus étrend fehérjékben, vasban, kalciumban, más ásványi anyagokban, nyomelemekben és vitaminokban gazdag. A fehérje kulcskérdés a sejtosztódáshoz, de a túlzásba vitt bevitele egészségtelen növekedéssel és veseproblémákkal járhat, ez az étrend ideális fehérje szintet és kombinációkban megfelelő összetételt ad.
Az egyéni szükségletek és állapot mellett az évszakok is fontos szerepet játszanak az élelmiszerek és főzési módok az kiválasztásában.

Forrás, teljes cikk: http://www.makrobio.hu/index.php/makrobiotika


32 termék
Élelmiszer
8 termék
Eszközök

Webáruház készítés