A pinto bab magas fehérje illetve tápanyagtartalmú, e mellett jó magnézium, vas, réz, kálium és élelmi rost forrás.
Mire jó?
Segít a koleszterinszint csökkentésében, a vércukor szintentartásában és az emésztési folyamatokra is jó hatással van.
Felhasználása:
Köretekhez, salátákhoz, levesek, főzelékek elkészítéséhez ajánljuk.
Főzése:
Áztatási idő: kb 12 óra. Főzési idő: 50-60 perc.
Diéták:
Magas szénhidrát tartalmú, szívbetegségek megelőzése céljából
Receptek:
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal)
Fehérje (g / 100 g)
Szénhidrát (g / 100 g)
Zsír (g / 100 g)
Élelmi rost (g / 100 g)
Ásványi anyagok: magnézium, mangán, foszfor, vas, réz, kálium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E